loopbaanbegeleiding, perfectionisme coaching, ontwikkelingsgericht coachen, west-vlaanderen, roeselare

Getuigenissen

Leen In januari ben ik bij Inge begonnen met het coaching proces. Ik had via mensen die ik had leren kennen gehoord over het ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme. Toen ik een coach in de buurt zocht ben ik bij Inge beland. Ons eerste contact herinner ik me nog levendig. Ik belde haar op en ze had zo’n warme hartelijke stem die me van alles vroeg. Het werd een lang en boeiend gesprek. Ik kreeg van de eerste keer ook mijn eerste taak. Een lijst met 10 dingen waar iemand die ‘last’ heeft van perfectionisme moeite mee heeft doornemen. Goed graven in jezelf en opschrijven hoe jij de items ervaart of vroeger hebt ervaren. Zo schat Inge je beginsituatie in.
We konden er dan pas echt invliegen. Want het is zo intensief dat de tijd werkelijk vliegt als je bij Inge op gesprek bent. Keer op keer kom je dichter bij jezelf. Je wordt je echt bewust van de oorzaak die zorgt dat je blokkeert. Waar je telkens weer mee last hebt. Hoe het komt, wat je verkeerd doet of denkt… Je oude patronen. Inge werkt met twee delen die op het moment dat je last hebt van perfectionisme niet goed samenwerken.  Gaandeweg leert ze jou hoe je ze kan leren samenwerken. Je ontdekt nieuwe patronen omdat je bewust bent van je oude patronen. Zo trap je niet telkens weer in je eigen val. Die twee delen mag je de gekste namen geven. Dat vond ik heel aangenaam. Het werd zo heel persoonlijk. Je leert door en via die twee delen (= gekke namen) praten met je innerlijke ik.
Iedere keer dat ik een sessie had bij Inge thuis kon ik weer verder aan de slag met mezelf. Het gaat niet vanzelf. Je moet er echt wel moeite voor doen. Maar dat heeft bij mij heel veel opgebracht. Ik ben veel meer in balans. Ik vind mijn leven leuker, lichter, luchtiger. Ik geniet veel meer van de kleine dingen. Ik maak me ook minder zorgen, relativeer beter. Verder heb ik veel meer zelfvertrouwen. Ik durf veel meer mezelf zijn. Ik sta sterker in mijn schoenen. Ik trek mij niet zo veel meer de meningen van anderen aan. Dat is dan weer goed op mijn werk om beter met mijn collega’s om te gaan zonder mijzelf te verliezen. Ik durf opkomen voor mezelf.
En ik blijf precies groeien…
Zo blij dat ik de stap gezet heb om met Inge in zee te gaan.